Curtea Constituţională a României a respins miercuri, ca inadmisibilă, sesizarea PNL şi USR referitoare la actul normativ care modifică şi completează Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, potrivit Agerpres.

CCR precizează, într-un comunicat, că a luat în discuţie obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, obiecţie formulată de un număr de 97 de deputaţi, aparţinând grupurilor parlamentare ale USR şi PNL, precum şi neafiliaţi.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate", se arată în comunicat.

Potrivit unor surse din CCR, sesizarea a fost respinsă ca inadmisibilă deoarece autorii nu au indicat corect textele constituţionale care ar fi încălcate.

Deputaţii PNL şi USR au cerut Curţii să constate că acest act normativ este neconstituţional în ansamblul său şi că Parlamentul a procedat la adoptarea acestuia cu încălcarea dispoziţiilor art. 137 din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi ale art. 150 din Regulamentul Senatului, referitoare la reexaminarea legii la cererea preşedintelui Klaus Iohannis, ceea ce determină încălcarea dispoziţiilor art. 1 alin. (4) din Constituţie.

Semnatarii sesizării susţin că cererea de reexaminare formulată de preşedintele Klaus Iohannis evidenţiază aspecte care necesitau o analiză aprofundată în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Pe 19 iunie, Senatul a respins, în calitate de Cameră decizională, reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară.