Liviu Dragnea a negat din nou, miercuri, că modificările aduse Codului Penal ar fi vizat direct dosarul său și a susținut că nu crede că va „scăpa”, dar nu vrea să plece „ca prostul din această viață și din această funcție”, ci dorește să lase în urmă „o țară mai bună”.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

„Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Duc această lupta până când fiecare român o să știe că poate avea încredere în justiție”, a spus Dragnea, la puțin timp după ce Camera Deputaților a votat proiectul PSD-ALDE privind modificarea Codului Penal.

„Nu cred că o să scap”, dar vreau „să știu că am lăsat, împreună cu colegii mei, pe care îi felicit că rezistă la presiuni, o țară mai bună. Asta e obiectivul nostru. Eu cred că Dumnezeu ne va ajuta”, a susținut Dragnea.

„În ce privește persoana mea, decizia luată acum un an și jumătate de Iohannis și un grup restrâns de oameni cu puteri oculte a fost că indiferent cum va fi eu să fiu anihilat. Mâine pot să îmi facă două mii de dosare”, a continuat acesta, afirmând că acest grup de oameni „își joacă destinul„, respectiv „pierderea unei puteri inimaginabile, oculte, nelegitime”.

Dragnea a afirmat că modificările promovate prin noul Cod Penal au ca scop să nu mai permită ca „mii de oameni nevinovați să tremure până află sentința și să nu știe dacă rămân în libertate”.

Chestionat de o ziaristă cum comentează zvonurile potrivit cărora a încercat să își negocieze soluția în dosarul Teleorman prin negocieri subterane, Liviu Dragnea i-a cerut să meargă la Parchetul General și să spună de unde are astfel de informații.

„M-am săturat de prostiile astea, cu cine să negociez de la statul paralel, cu Pahonțu? Noi nu știm să negociem, că nu știm cu cine”, a reacționat șeful PSD.

Întrebat dacă nici redefinirea noțiunilor de abuz în serviciu și de grup infracțional organizat nu îi este dedicată, Dragnea a răspuns: „Eu nu cred că scap de acuzații”.