Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat miercuri, referindu-se la mitingul organizat la începutul lunii iunie de coaliţia PSD-ALDE, că nu a văzut niciodată ca o adunare publică să fie convocată pentru a identifica justiţia cu un inamic, cu un stat paralel ilegal, transmite Agerpres.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Sunt un magistrat al Ministerului Public de peste 30 ani. Nu am mai văzut niciodată, şi de aceea vă rog să priviţi cu foarte multă seriozitate, o adunare publică să fie convocată pentru a identifica justiţia cu un inamic, cu un stat paralel ilegal. Nu am mai auzit o ameninţare a distrugerii acestui presupus inamic”, a afirmat Lazăr în cadrul şedinţei de plen a CSM.

”Prin urmare, zic eu, ar trebui să arătăm colegilor, să dăm un semnal. Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de garant, a înţeles ceea ce se întâmplă şi ei (magistraţii - n.r.) vor să ştie, ei vor munci liniştiţi sub această cupolă ocrotitoare a garantului sau ei trebuie să fie foarte atenţi la ceea ce se întâmplă în jurul lor să nu le cadă cărămizi de undeva din şantierul de construcţii?", a mai spus Lazăr.