O femeie de 59 de ani din Dâmbovița, cea mai în vârstă candidată la Bacalaureat în județ din această sesiune, a obținut media 7,35. Absolventă a unui liceu din Târgoviște, femeia spune că nu a avut timp să învețe prea mult, dar acum vrea să facă ”ceva medical”, potrivit Mediafax.

BacalaureatFoto: Agerpres

Inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița, Ion Sorin, a declarat că Elena Duțu, cea mai în vârstă candidată la examenul de Bacalaureat din judeţul Dâmboviţa, a absolvit la frecvență redusă cursurile Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” din Târgoviște.

Femeia în vârstă de 59 de ani a obținut 6,65 la Limba şi Literatura Română, 6,2 la Istorie şi 9,2 la Geografie, media generală fiind 7,35.

Elena Duțu a declarat, pentru Mediafax, că îi pare rău că nu a luat note mai mari. Femeia a învățat ”printre picături”, în timp ce avea grijă și de nepotul de 2 ani, dar și de mama bolnavă.

“Mă simt bine. Îmi pare rău că nu am luat note mai mari. Nu am avut timp să învăț. Nu am învățat. Am fost cu mama la spital, am fost și eu bolnavă, am fost și cu soțul la miere, iar de la 1 iunie văd și de nepoțelul de 2 ani. Am apucat să mă uit puțin peste Geografie”, a declarat Elena Duțu.

Întrebată ce vrea să facă mai departe, femeia a spus că vrea să devină voluntar, să ajute lumea.

“Vreau să fac mai departe ceva medical. Să fac voluntariat, în Kosovo, în Africa, să ajut lumea. Nu știu dacă merg la facultate, să văd cum mă simt”, a spus femeia.

Elena Duțu are trei copii, iar de cinci ani a ieșit la pensie. Spune că nu a apucat să termine liceul când era tânără pentru că s-a căsătorit.