Un tânăr de 22 de ani a decedat marţi seara la Nantes (vestul Franţei) după ce un agent de poliţie a deschis focul asupra lui în timpul unui control de rutină, deces care a provocat violenţe urbane în mai multe cartiere sensibile din acest oraş, informează AFP, citată deAgerpres.

Incendii declansate in semn de protest in NantesFoto: Captura YouTube

Incidentul a avut loc în jurul orei 20:30 în cursul verificării unui vehicul despre care poliţia avea informaţii că fusese implicat într-o serie de infracţiuni. Potrivit şefului poliţiei regionale, Jean-Christophe Bertrand, "şoferul, pretinzând că a ieşit din maşină, a lovit un agent de poliţie", care a fost rănit uşor la genunchi. "Unul dintre colegii săi a deschis focul asupra tânărului şi acesta, din păcate, a decedat", a adăugat el.

Potrivit surselor de poliţie, tânărul a fost lovit la (artera) carotidă şi a murit la sosirea la spital.

Decesul a generat violenţe urbane în mai multe cartiere ale oraşului, cu tineri înarmaţi cu cocktailuri Molotov: numeroase vehicule au fost incendiate şi un centru comercial a fost parţial cuprins de flăcări.

Un locuitor al unuia din cartierele afectate de violenţe vine să întregească imaginea dezastrului, afirmând că a "auzit şi detunături". " Am văzut că ardea peste tot: au dat foc la pubele şi maşini. Erau pe cale să spargă totul. Totul a durat mult timp".

Situaţia părea să se fi calmat puţin înainte de 03:00 în cele trei cartiere afectate de violenţe. Nu au fost operate arestări, potrivit unei surse de poliţie. Aproape 200 de agenţie de poliţie au fost mobilizaţi.