Deputatul Victor Ponta spune că sesiunea extraordinară pentru modificarea codurilor penale este o ”perdea de fum” și că, în timp ce jurnaliștii aleargă prin Parlament, Guvernul Dăncilă rezolvă toate problemele lui Liviu Dragnea prin ordonanțe de urgență. Ponta precizează însă că va vota împotriva modificării legislației penale băgate cu forța de liderul PSD pe agenda forului legislativ.

Victor Ponta, la ParlamentFoto: Hotnews

”Din păcate, toată așa zisă sesiune extraordinară a Parlamentului este o mascaradă și un mod brutal de a distrage atenția oamenilor / toate temele aruncate sunt simple <>. În timp ce presă aleargă prin Parlament să vadă ce mai spune un deputat sau ce articol se mai schimbă, Guvernul Dăncila rezolvă toate problemele personale ale lui Dragnea prin ordonanțe de urgență”, a scris Ponta pe Facebook, adăugând că până la sfârșitul lunii iunie Guvernul Dăncila - Dragnea a emis deja 57 de OUG și va continuă în zilele și săptămânile următoare.

Liderul ProRomânia mai spune că, în tot acest timp, deficitele și datoriile cresc în ritm galopant, investițiile și măsurile de dezvoltare economică sunt inexistente, toate resursele și interesele României sunt vândute în vizitele “neoficiale” făcute de Dragnea, iar Guvernul se împrumută miliarde că să cumpere liniștea din partea unor jurnaliști lacomi și a oamenilor naivi, urmând ca, ulterior, contribuabilii să achite nota de plată.

Plenul Senatului, convocat în sesiune extraordinară, a adoptat marți modificările aduse de comisia specială parlamentară condusă de Florin Iordache la Codul Penal.

După adoptarea legilor, acestea pot fi atacate la Curtea Constituțională atât de opoziție, cât și de președintele Klaus Iohannis, care mai are la dispoziție și posibilitatea de a cere Parlamentului reexaminarea.