O femeie din Iași cu o sarcină de 22 de săptămâni a avortat, după ce a a fost trimisă pe jos de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi la un alt spital, întrucât la prima unitate medicală nu exista linie de gardă. Familia ei acuză de medicii de neglijenţă, iar conducerea Maternităţii Cuza Vodă a demarat o anchetă.

sarcinaFoto: Wikipedia

Pacienta, în vârstă de 31 de ani, s-a prezentat duminică la Maternitatea Cuza Vodă, acuzând dureri puternice la spate, însă medicul ei era în concediu, astfel că s-a prezentat în triaj pentru a fi consultată de un alt medic.

Mama tinerei spune că în triaj a fost consultată, fără a fi internată, şi că a fost trimisă la Maternitatea Elena Doamna din oraş, unde exista linie de gardă în ziua respectivă.

Femeia care se afla în a 22-a săptămână de sarcină s-a deplasat pe jos la maternitatea Elena Doamna, iar câteva ore mai târziu a avortat.

„Pacienta a venit duminică dimineaţă cu o sarcină de 22 de săptămâni şi cu avort în evoluţie. După patru ore a avortat un făt de 350 de grame, care nu a supravieţuit. Fătul nu a prezentat semne de viaţă“, a afirmat medicul Răzvan Socolov, managerul Maternităţii Elena Doamna, potrivit News.ro.

Conducerea Maternităţii Cuza Vodă a demarat o anchetă internă în acest caz, însă purtătorul de cuvânt al unităţii a spus că nu este vorba despre o culpă medicală.

”Cazul nu reprezenta o urgenţă, iar din acest motiv, femeia a fost trimisă la altă maternitate, pentru că la noi nu exista linie de gardă în ziua respectivă. Pacienta a fost evaluată, s-a făcut examenul ecografic, iar parametrii erau în limite normale. Toate documentele existente la noi în spital pot confirma acest lucru. Conducerea maternităţii s-a autosesizat, există o anchetă în desfăşurare, dar nu este o culpă medicală“, a declarat marţi Anca Bivoleanu, purtător de cuvânt al maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.