Deputații și senatorii se vor întruni miercuri, începând cu ora 14.00, în plenul reunit pentru validarea nominalizării lui Gabriel Vlase la șefia Serviciului de Informații Externe, a anunțat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Gabriel VlaseFoto: Facebook

Întrebat dacă îl susține pe Gabriel Vlase, președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, a comentat ironic: ”Sigur. domnul Vlase are susținerea universală”.

Propunerea înaintată de președintele Klaus Iohannis a fost avizată luni favorabil de comisia parlamentară de control asupra SIE. Doar reprezentantul USR din comisie a votat împotriva numirii lui Vlase la SIE. La finalul ședinței de luni a comisiei, Vlase a declarat că o primă prioritate a mandatului său ar fi armonizarea legislației.

"Nu pot să spun că am obiective majore în sensul că trebuie făcute schimbări radicale începând de a doua zi. Sunt situații care trenează de ceva ani în ceea ce privește armonizarea legislației pentru că legislația este destul de veche, iar legislația este la 20 de ani de la apariția legii 1. Exact 20 de ani sunt. Între timp, România a devenit membru NATO, cu responsabilități și în spațiul european, și în spațiul nord-atlantic. În primul rând, chestia cu armonizarea legislației,. În al doilea rând, situațiile specifice din aparat, pentru că și acolo sunt probleme în ceea ce privește încadrarea, beneficiile, dacă vreți partea în care privește partea angajaților din serviciu", a explicat deputatul PSD.