Hidrologii au prelungit până luni la ora 16.00 avertizarea cod portocaliu de inundaţii, anunță Mediafax. Avertizarea este în vigoare pentru râuri din județele Harghita, Covasna, Braşov, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Botoşani şi Iaşi.

Pericol de inundatiiFoto: AGERPRES

Astfel, avertizarea cod portocaliu de inundaţii a fost prelungită până luni la ora 16.00, fiind în vigoare pentru râurile din următoarele bazine hidrografice:

Olt – bazin superior amonte S.H. Hoghiz, (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov),

Siret – sector aval S.H. Lespezi (judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi),

Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi),

Prut - sector amonte Ac. Stânca Costeşti, (judeţul Botoşani).

De asemenea, până marți la ora 16.00, râuri din județele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi sunt sub cod galben de inundații.

Circulația rămâne închisă pe patru sectoare de drumuri naționale din cauza inundațiilor

De asemenea, circulația rutieră rămâne închisă duminică seara pe patru sectoare de drumuri naționale situate la limita județelor Covasna şi Harghita, în judeţele Neamţ şi Suceava, din cauza inundațiilor.

Potrivit Companiei de Drumuri (CNAIR), citată de Mediafax, duminică la ora 18.00 circulația rutieră este închisă din cauza inundaţiilor pe DN 11B (km 22+000 – km 24+000), în localitatea Zanzien, limită județul Covasna –Harghita, pe DN 15 ( km 237+850 – km 238+180), în localitatea Bistricioara, județul Neamţ, pe DN 2H (km 4+776) Pod Milisauți, județul Suceava şi pe DN 2L (km 59+900 – km 59+900), în localitatea Soveja, județul Neamț.

Drumarii de la CNAIR intervin în continuare în zonele afectate.

Şoferii sunt sfătuiţi să se informeze, înainte de a pleca la drum, despre situația zonelor pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent și să respecte eventualele restricții impuse pe anumite sectoare de drum.