Studenții vor beneficia, de astăzi, de reducere de 50% și pentru cartelele de 2 și de 10 călătorii și pentru abonamentele săptămânale, informează Metrorex.

Metroul din BucurestiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Noile titluri de călătorie:

- 2 călătorii pentru studenți – 2,50 lei;

- 10 călătorii pentru studenți – 10 lei;

- Abonament săptămânal pentru studenți – 12,50 lei.

Noile facilitățile pentru studenți sunt introduse în baza Hotărârii de Guvern nr. 42 din 31 ianuarie 2017 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul.

Astfel, studenții vor avea posibilitatea să achiziționeze și alte noi tipuri de cartele, de la casieria specială din stația Piață Română.

Titlurile de călătorie nu pot fi combinate în decursul a 30 de zile consecutive de la dată cumpărării a unuia din cele trei tipuri de titluri de călătorie reduse. Astfel, pot fi achiziționate maximum 4 abonamente săptămânale sau maximum 3 cartele cu 10 călătorii sau maximum 10 cartele cu 2 călătorii. Variantele propuse pot fi achiziționate doar în cazul în care nu se cumpără abonamentul lunar cu reducere pentru studenți.

Actele necesare la emiterea abonamentului lunar gratuit pentru studenți sunt: legitimația de student pentru gratuitate la transport și cartea de identitate sau pașaportul. Prevederile legale amintite mai sus, se aplică și studenților din provincie.