Peste două mii de litri de apă minerală, din rezerva Guvernului, au ajuns sâmbătă în comuna Chiliile din județul Buzău, după ce 140 de persoane au rămas fără apă potabilă în urma unei viituri care a distrus bazinul din localitate, transmite Mediafax.

Apa potabila dusa la Chiliile, BuzauFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Peste 2.600 de litri de apă minerală au fost aduși, sâmbătă, din rezerva Guvernului, la Primăria Chiliile, de unde baxurile urmează să fie distribuite celor 140 de persoane care nu mai au apă la robinet, în urma unei viituri.

"Sunt 2.600 litri din rezerva Guvernului. Oamenii nu mai au apă potabilă de azi (sâmbătă n.r.), de la prânz. Bazinul a fost partial distrus și este colmatat cu mâl. Apa sosită acum asigură necesarul pentru trei zile. Este apă minerală. Fiecare localnic primește acum câte un bax", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma.

Cozma a mai spus că 80 de militari, din cadrul Jandarmeriei și MApN, au fost trimiși în zonă pentru îndepărtarea aluviunilor din bazinul de apă potabilă din Chiliile.

În urma unei viituri, un bazin din comuna Chiliile, care asigura apa potabilă pentru o parte din locuitori, a fost distrus parțial, fiind colmatat cu mâl.