Un pod de cale ferată s-a prăbușit în râul Tărlung, aflat sub cod roșu de inundații, în zona comunei Budila din județul Brașov, fiind afectată linia Brașov - Întorsura Buzăului, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Podul este între stațiile Hărman și Budila.

Pod de cale ferata prabusit in urma unei viituriFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Între Brașov și Întorsura Buzăului sunt 36 km și zilnic circulă șase trenuri pe sens, operate de Regio Călători.

UPDATE 1: CFR Infrastructură a difuzat un scurt comunicat

Linii închise: secția CF Întorsura Buzăului - Hărman, secția neinteroperabilă administrată de gestionarul privat RCCF Trans - suprastructura podului de cale ferată, situat în apropierea stației Budila, s-a prăbușit după ce infrastructura podului a fost afectată de creșterea debitului și a cotelor râului Târlung.

UPDATE 2: Operatorul Regio Călători a postat un scurt mesaj pe Facebook

Ca urmare a precipitațiilor abundente a fost afectat podul de cale ferată de peste râul Tărlung dintre stațiile Hărman și Budila.

Trenurile de pe ruta Brașov - Întorsura Buzăului sunt anulate până la repararea podului și remedierea infrastructurii.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au transmis că a fost afectată linia Brașov - Întorsura Buzăului, însă că nu sunt trenuri blocate pe aceasta rută.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a prelungit valabilitatea codului roșu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tӑrlung din judeţele Covasna şi Braşov până la ora 24.00. Pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş din judeţele Bacӑu şi Covasna, avertizarea cod roșu de inundații este valabilă tot până la miezul nopții.