Un proiect depus la Senat de către 17 parlamentari ai minorităților naționale prevede modificarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii să aibă legitimație de acces în Casa Poporului și după ce și-au încheiat mandatul, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Proiectul, semnat de 17 parlamenetari, prevede completarea articolului 48 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor.

"Deputații și senatorii care și-au încheiat mandatul de deputat, respectiv de senator, au dreptul la legitimație de acces în incinta Parlamentului României, în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Comisia permanentă a Camerei Deputaților și Senatului privind statutul deputaților și senatorilor, organizarea și funcționarea ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului, elaborează regulamentul de punere în aplicare a pevederilor alin (1), care se aprobă prin hotărâre de către cele două Camere ale Parlamentului, în ședință comună", se arată în propunerea legislativă.

Inițiatorii spun că prin această modificare încearcă să reglementeze situația deputaților și senatorilor care doresc în continuare o legitimație de acces în Parlament, deși și-au încheiat mandatul.