Peste 100 de persoane Lunca Mărcușului, județul Covasna, vor fi evacuate sâmbătă dimineața, după ce precipitațiile din ultima vreme au creat o breșă în dig, pe râul Târlung, pentru care hidrologii au emis cod roșu de inundații, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanților ISU Covasna, pe râul Târlung în apropierea localității Lunca Mărcușului, s-a creat o breșă în dig, astfel că sâmbătă dimineața s-a ordonat evacuarea a 30 locuințe, respectiv peste 100 de persoane.

Sursa citată a arătat că persoanele care trebuie să își părăsească locuințele sunt duse în căminul cultural al localității, pus la dispoziție de primărie.

La ora transmiterii acestei știri, evacuarea persoanelor este în desfășurare.

Institutul de Hidrologie a emis și un cod roșu, valabil pe râul Târlung, în județele Brașov și Covasna: ”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol”.