Sâmbătă, de la ora 06.00, a intrat în vigoare o nouă serie de avertizări: un cod galben de cantități însemnate de apă, valabil 24 de ore, și un cod portocaliu de ploi abundente valabil până sâmbătă ora 23.00.

Avertizari meteoFoto: Hotnews

Cod portocaliude ploi abundente: Local în Moldova, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Manifestări ale instabilității atmosferice vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse și pentru intervale mai scurte de timp.

Cod galbende cantități însemnate de apă, instabilitate atmosferică: În intervalul menționat, în Moldova, local în Transilvania și Maramureș, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 20...25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Acestea vin după ce, vineri, ANM a emis un cod portocaliu de ploi abundente și un cod galben de instabilitatea atmosferică și cantități însemnate de apă ce au fost valabile până sâmbătă dimineață, ora 06.00, în circa două treimi din țară.