Ploile torențiale provoacă probleme în județul Suceava, unde patru persoane și sute de oi au rămas izolate de ape. Două anexe de gospodării au ars după ce au fost lovite de trăsnet, iar mai multe curți au fost inundate, informează Mediafax.

InundatiiFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, un arbore a căzut pe drum între localitățile Gălănești și Voitinel.

În comuna Slatina, au fost inundate zece curți, nouă beciuri și două anexe, iar la Câmpulung Moldovenesc două podețe au fost colmatate.

În Mușenița, două anexe de gospodării au fost lovite de trăsnet şi au ars.

De asemenea, în localitatea Valea Moldovei patru persoane şi circa 400 de oi au rămas izolate între ape. Iniţial, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a trecut peste apă 2 persoane, iar celelalte două au rămas să aiba grijă de animale. Apoi, pompierii militari, împreună cu lucrătorii SVSU Valea Moldovei, au salvat cele două persoane şi cele aproximativ 400 de oi, care au fost trecute peste apă în siguranţă.

În localitatea Forăști, o maşină a ieşit de pe drum şi a intrat într-o curte a unei gospodării. Cele două persoane aflate în interior au rămas încarcerate. Acestea au fost extrase de un echipaj de descarcerare şi au fost preluate pentru îngrijiri medicale de către echipaje SMURD si SAJ.