Furtul de PET-uri, comerțul stradal sau aruncarea gunoaielor pe spațiul public vor fi investigate de un detectiv, în Câmpina, după ce Primăria a atribuit, prin SEAP, un contract pentru acest serviciu. Contractul este pentru o perioadă de 6 luni și are o valoare de 16.000 de lei.

De prin sectorul 2Foto: USER UPLOADED

City managerul Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu, a declarat, pentru Mediafax, că detectivul contractat ar urma să ajute Poliția Locală în depistarea persoanelor certate cu legea. “Va ajuta Poliția Locală și implicit cetățenii municipiului Câmpina, dar și comunitatea câmpineană. Cred că pentru un plus de siguranță în municipiul Câmpina astfel de servicii sunt binevenite. Sunt servicii de investigare în special a unor fapte antisociale care se petrec pe teritoriul municipiului nostru. Noi ne-am lovit de anumite aspecte destul de delicate”, a declarat Bădulescu.

Întrebat concret ce va face detectivul, city managerul a spus că, între altele, acesta “va monitoriza furtul de peturi de pe domeniul public”.

Contractul pentru o perioadă de 6 luni a fost atribuit, prin SEAP, și are o valoare de 16.000 de lei. “ Nu mi se pare o sumă foarte mare pentru că sper ca rezultatele să fie mult mai profitabile pentru noi”, a mai spus Bădulescu.

Potrivit caietului de sarcini, detectivul va monitoriza zonele aglomerate din trafic, pentru a stabili măsuri în cadrul Comisiei municipale de siguranță a circulației, va monitoriza afișajul stradal în locuri nepermise și va comunica aceste fapte compartimentului de specialitate. De asemenea, va desfășura activități de depistare a persoanelor care desfășoară comerț fără autorizație. Detectivul va monitoriza rampele de gunoi improvizate și va identifica persoanele care aruncă deșeuri sau care distrug mobilierul urban.

Șeful Poliției Locale Câmpina, Marius Vișan, crede că ajutorul este binevenit, pentru că sunt doar două patrule de poliție locală în municipiu. „Orice ajutor este binevenit. Funcționăm cu două patrule pe tot municipiul, asta în cel mai fericit caz, avem și patrule mixte cu Poliția Națională (...) Noi ne facem datoria conform legii”, a spus Vișan.

Poliția locală din Câmpina are 40 de angajați, iar detectivul ar urma să fie văzut pe străzi de la 1 iulie.