Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, miercuri, respingerea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară contra Florentinei Mirică, procuror şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, potrivit Mediafax.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Acţiunea disciplinară a fost formulată pentru săvârşirea abaterii prevăzute de art. 99 lit. j) din Legea 303/2004, respcetiv "nerespectarea secretului deliberării sau a confidenţialităţii lucrărilor care au acest caracter, precum şi a altor informaţii de aceeaşi natură de care a luat cunoştinţă în exercitarea funcţiei, cu excepţia celor de interes public, în condiţiile legii", se arată pe ordinea de zi soluţionată, publicată pe site-ul CSM.

Decizia poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi a însoţit-o de mai multe ori pe Florentina Mirică la audierile din cadrul CSM, procurorul-şef DNA declarând că este vorba de o cercetare disciplinară în dosarul în care a fost investigat fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne Petre Tobă şi fostul şef al Direcţiei de Informaţie şi Protecţie a MAI.