Meteorologii au emis miercuri o informare meteo de ploi, vânt și grindină pentru cea mai mare parte a țării, până vineri dimineață. Din noaptea de miercuri spre joi, Capitala și 17 județe intră sub cod galben de ploi puternice, în vigoare până joi seara, scrie mediafax.

Cod galben de ploiFoto: ANM

Începând de joi de la ora 23 până vineri la ora 10, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de munte, precum și în sudul, estul și local în centrul țării cantitățile de apă vor depăși 15 - 20 l/mp și izolat 30...40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Izolat vor fi condiții de grindină. Începând de joi de la ora 3.00 până la ora 23, Bucureștiul și județele Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Neamț, Prahova, Suceava, Tulcea și Vrancea vor fi sub cod galben de ploi puternice. În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (27/28 iunie) și pe parcursul zilei de joi, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei, sud-vestul Moldovei, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și izolat 50...60 l/mp. Meteorologii menționează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă.