Aproape 1.500 de oameni care au protestat miercuri în Parcul Izvor, în ziua moțiunii eșuate de cenzură, au mărșăluit spre Piața Victoriei. După vot, protestatarilor s-au alăturat mai mulți parlamentari USR și PNL, printre care și Ludovic Orban. Manifestanții au fost primiți cu aplauze în Piața Victoriei de cateva sute de persoane.

Protest la Parlament 27Foto: Hotnews

---------------------------

UPDATE ORA 22:40 Protestul s-a incheiat

Desfășurarea protestului, LIVE TEXT

UPDATE 20:49 Manifestanții au ajuns în Piața Victoriei. Cei din piața îi aplaudă pe cei care au venit în marș.

UPDATE 20:28 Coloana de protestatari a ajuns la Piața Romană.

UPDATE 20:01 Coloana a intrat pe Magheru, s-a blocat circulația pe un sens, spre Romana / Circa 1,500 de oameni

În Piața Universității, oamenii au îngenuncheat la troici. S-a scandat "Păcat de sângele vărsat"

UPDATE 19:46 Coloana de protestatari intră pe Brătianu. E blocat traficul pe sensul spre Universitate. Oamenii strigă trecătorilor de pe margine: "Ce vrem noi e și pentru voi!".

UPDATE 19:30 Protestatarii au ajuns în Piața Unirii și le strigă oamenilor care nu participă la protest:" Veniți cu noi, vă fură și pe voi!".

UPDATE 19:09 Numărul protestatarilor este de sub 2.000, la marșul spre Piața Victoriei s-au alăturat și protestatarii aflați în mai multe grupuri în Parcul Izvor / Se scandează "Dacă vă pasă, ieșiți din casa!" / Coloana merge pe Bulevardul Unirii, traficul este blocat pe sensul spre piața Unirii.

UPDATE 18:56 Protestatarii, circa 1.000 de oameni, au plecat în marș spre Piața Victoriei.

UPDATE 18:40 La protest s-a anunțat că moțiunea a picat / În 5 minute urmează se se plece spre Piața Victoriei.

UPDATE 18:34 Parlamentarii USR au ieșit din Parlament și s-au alăturat protestatarilor.

UPDATE 18:17 La protest au rămas câteva sute de persoane.

UPDATE 17:40 La protest e huiduită din nou Viorica Dăncilă, în timp ce vorbește în Parlament.

UPDATE 17:19 De la portavoce s-a anunțat că după vot se va pleca în marș spre Piața Victoriei.

UPDATE 17:12 Se scandează "Liviu Dragnea îți dorim, îți dorim tot neamul / Să te duci la pușcărie tu și Tăriceanu!".

UPDATE 17:00 Fostul premier Dacian Cioloș este și el printre protestatari.

UPDATE 16:53 Numărul protestatarilor s-a mai redus, acum sunt peste 2,000 de oameni / Oamenii scandează „Mulți ani primească!” / "Ne-ai furat Belina, ne-ai scumpit benzina!".

UPDATE 16:30 S-a anunțat la microfon că Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată în dosarul Belina. Oamenii au aplaudat și au început să scandeze "DNA să vină să vă ia!".

UPDATE 16:06 Protestatarii scandează "Antena 3, niște derbedei!". O parte dintre protestatari pleacă, alte grupuri continuă să vină / Protestatarii bat la tobe și strigă "Afară, afară, cu mafia din țară!".

UPDATE 15:38 La microfon s-a anunțat ca Viorica Dăncilă vorbește în Parlament, mulțimea huiduie. În parcul Izvor se aude la difuzor discursul lui Dăncilă, oamenii continuă să huiduie.

UPDATE 15:23 Protestatarilor li se cere de la microfon să nu lase mizerie la locul protestului.

UPDATE 15:09 Lumea continuă să scandeze „Hoții, hoții!”, „Nu scăpați!”, „Demisia!”, "Viorica fă ceva, pleacă, dă-ți demisia!" și "Analfabeta!".

UPDATE 14:53 La protest participă circa 4,000 de oameni.

UPDATE 14:19 Protestatarii au desfășurat un steag al României de dimensiuni mari în fața Parlamentului și scandează "Rezistăm, nu cedăm!" și "România, trezește-te!". Mulțimea strigă "Analfabeta!" "Hoții!", "E in fruntea statului proasta satului!".

UPDATE 14:19 Protestatarii au desfășurat un steag al României de dimensiuni mari în fața Parlamentului și scandează "Rezistăm, nu cedăm!" și "România, trezește-te!".

UPDATE 14:11 Traficul rutier este oprit pe strada Izvor, între parc și Palatul Parlamentului.

UPDATE 13:54 Jandarmii aduc noi garduri pentru a încercui zona din fața Parlamentului. Protestatarii strigă: "Jandarmeria apăra hoția!", "Fără garduri!", "Nu infractorul, aparați poporul!", "Hai români, hai cu toți / Să scăpăm țara de hoți!"

UPDATE 13:42 Protestatarii au forțat gardul jandarmeriei și s-au apropiat de gardul Parlamentului / Peste 3,000 de oameni participă la protest.

UPDATE 13:29 Jandarmii au blocat strada pentru a-i împiedica pe oameni să ajungă lângă gardul Palatului Parlamentului. Protestatarii sunt în continuare în Parcul Izvor.

Printre protestatari se află și președintele PNL, Ludovic Orban.

UPDATE 13:13 Cineva anunță la microfon că e posibil sa fie infiltrați provocatori în mulțime. Protestatarii sunt îndemnați să se delimiteze de ei și să protesteze pașnic. Parlamentarii USR prezenți la protest au împărțit în mulțime flori și banderole cu #Farapenali.

UPDATE 13:03 Mulțimea strigă: "Anticipate!". "CCR, sluga PSD!", "Afară cu PSD din țară!".

UPDATE 12:51 În zona Parcului Izvor sunt câteva dube ale Jandarmeriei, iar prin parc se plimbă jandarmi călare.

UPDATE 12:38 În jur de 2.000 de oameni protestează în Parcul Izvor.

Protestatarii strigă ”Cuib de hoți și mafioți!”. Printre aceștia se află și Chlotilde Armand (USR).

UPDATE 12:24 Numărul protestatarilor a ajuns la circa 400, lumea scandează „Analfabeta!” și „DNA, să vină să vă ia!”.

USR a anunţat că organizează protestul ”Ia-ţi liber pentru România” miercuri, în ziua în care se votează în Parlament moţiunea de cenzură inițiată de PNL împotriva Guvernului PSD-ALDE.