Uber a obţinut marţi o nouă licenţă de operare în Londra, dar doar pe termen de 15 luni, un judecător constatând că serviciul de transport oferit prin intermediul aplicaţiei de smartphone-uri a făcut schimbările necesare, după ce o solicitare anterioară i-a fost respinsă anul trecut, transmite Reuters, citată de news.ro.

UberFoto: Flickr

În septembrie anul trecut, Transport for London (TfL) a refuzat că acorde companiei din Silicon Valley o licenţă de operare pe termen de cinci ani, pentru că nu raportează în mod corespunzător fapte penale grave şi nu verifică şoferii. Judecătorul Emma Arbuthnot, de la Westminster Magistrates Cour, a decis că Uber poate să îşi desfăşoare activitatea în Londra în baza unei licenţe de 15 luni, în condiţii stricte.

Uber a admis că decizia TfL de a nu îi acorda licenţa anul trecut a fost una corectă, dar a insistat că schimbările făcute în politica sa şi în privinţa angajaţilor justifică acordarea licenţei pe termen scurt, pentru a dovedi că s-a schimbat. Avocatul TfL a arătat că cheltuielile de judecată, care vor fi suportate de Uber, vor fi de 425.000 de lire sterline (562.487 dolari).