Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat, marți, că MAE nu a primit nicio solicitare pentru asistență consulară din partea Karinei Țurcan, femeia arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României, nici din partea familiei acesteia.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Până acum nu avem nicio comunicare oficială din partea autorităților ruse. Am încercat să obținem o clarificare de la ambasadorul rus. Până acum nu am avut nicio solicitare din partea dânsei sau a familiei pentru o asistență consulară", a declara Meleșcanu, citat de Mediafax.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, săptămâna trecută, că nu a primit nicio comunicare oficială în cazul Karinei Ţurcan, femeia arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României, însă dacă se va confirma oficial arestarea, MAE îi va oferi asistenţă consulară femeii. De asemenea, MAE a precizat că a solicitat oficial Ambasadei Federației Ruse la București detalii suplimentare și clarificări cu privire la informațiile vehiculate în mass-media rusă referitoare la cazul Karinei Țurcan, care a fost reținută la Moscova.

Karina Ţurcan, o femeie originară din Republica Moldova, a fost arestată în Rusia, fiind acuzată de spionaj în favoarea României, aceasta riscând până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

Potrivit agenției de presă Tass, măsura arestării preventive a fost luată de Tribunalul din Lefortovo în urma cererii procurorilor. Țurcan va sta în arest până pe 13 august.

Karina Valerievna Țurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din Codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare națională. În conformitate cu legislația din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, pe când în cazul cetățenilor ruși acuzația devine "trădare națională" sau "a statului". Ţurcan riscă până la 20 de ani în închisoare.