Procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a anunţat marţi că plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă este în lucru, precizând că încă nu au venit informaţiile solicitate de la SRI, potrivit Mediafax.

Daniel HorodniceanuFoto: Mediafax

"Este în lucru. Ştiu că s-au făcut solicitări, exact cum vă spuneam, pe data de 6 iunie şi aşteptăm rezultatele", a declarat Daniel Horodniceanu.

Întrebat dacă au venit răspunsurile de la Serviciul Român de Informaţii, Daniel Horodniceanu a răspuns negativ. "Nu au venit, nu. Din ce ştiu eu nu, dar trebuie verificat".

La începutul lunii iunie, procurorul-şef DIICOT anunţa că, în dosarul privind plângerea depusă de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, nu a fost începută urmărirea nici pentru fapte.

În plângere, liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe Liviu Dragnea și pe premierul Viorica Dăncilă de „difuzarea de informații cu caracter secret, uzurparea de funcție și refuzul de informare a Președintelui României" în cazul memorandumului privind mutarea Ambasadei Israelului.