Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul a trei minore din Vaslui care au ajuns la spital în comă alcoolică, informează Avocatul Poporului, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trei copii de 8, 4 şi respectiv 3 ani din comuna Voineşti au ajuns, pe 14 iunie, intoxicaţi cu alcool la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad, potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

"Fetiţa în vârstă de 8 ani a fost transportată la spital de un echipaj cu medic, ea fiind găsită căzută în stradă. Ulterior, familia a solicitat din nou ambulanţa pentru ceilalţi doi copii, care au fost şi ei preluaţi şi duşi la spitalul din Bârlad pentru evaluare", au precizat reprezentanţii SAJ Vaslui.

Din primele cercetări, copiii ar fi consumat vişine din vişinata băută de părinţi. Cei trei copii au fost scoşi din familie şi internaţi într-un centru social din Bârlad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma verificărilor făcute la familia copiilor au mai fost găsiţi trei copii, care au fost, de asemenea, luaţi din familie. Toţi cei şase fraţi urmează să fie daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti.