Cătălin Ioniţă a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne. Noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră, anunță Mediafax.

Catalin IonitaFoto: Directia Generala Anticoruptie

Cătălin Ioniță s-a aflat în centrul scandalului Mihai Tudose - Carmen Dan, care a condus în cele din urmă la demisia premierului.

Totul a început în 9 ianuarie 2018, când ministrul de Interne Carmen Dan a anunțat că i-a cerut lui Mihai Tudose schimbarea din funcție a șefului Poliției Române, chestorul-șef Bogdan Despescu, pe fondul scandalului polițistului pedofil.

A doua zi, însă, Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan ca l-a mințit atunci cand i-a spus că actualul șef al Direcției Generale Anticorupție, Cătălin Ioniță, a acceptat să fie noul șef al Poliție, însă acesta i-a spus că a refuzat postul. Tudose i-a cerut atunci demisia.

Joi, Carmen Dan a afirmat că are acordul semnat al chestorului Ioniță că acceptă șefia Poliției Române în cazul în care premierul Tudose ar fi acceptat demisia lui Despescu.

În 16 ianuarie, Mihai Tudose a demisionat din funcție.

Cătălin Ioniță a condus Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne din 2016, anterior fiind la conducerea structurii care se ocupa cu investigarea fraudelor economic.

Ioniță a fost adjunct și apoi director al structurii care se ocupa cu investigarea fraudelor economice.

Și-a început cariera în 1998 ca ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sector 1. În mandatul sau au fost instrumentate cauze importante precum dosarul Mediafax, dosarul evaziunii fiscale din studiourile de videochat sau dosarele executorilor judecătorești.