Aproximativ 250 de biciclişti pleacă marţi din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni la Alba Iulia, în cadrul celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, intitulat „Pedalăm pentru România”.

Iohannis la Pedalam pentru RomaniaFoto: Captura Digi 24

La primii kilometri ai coloanei ce pleacă din București participă și președintele Klaus Iohannis, care a ținut înainte un mic discurs în care a făcut apel la unitate. ”Faptul că mergeți la Alba Iulia pentru a celebra centenarul este un lucru extraodinar”, a spus șeful statului.

"Aproape 250 de biciclişti amatori vor pleca mâine – 26 iunie, din patru oraşe tradiţionale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localităţi străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marş pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. Plecarea din fiecare oraş se va face la ora 9.30, am lansat invitaţia autorităţilor de a pedala câţiva metri alături de noi, iar la start îi aşteptăm pe toţi cei pasionaţi de bicicletă pentru a ne încuraja", anunţă organizatorii, Asociaţia "Cu bicicleta departe".