​​Partidul Național Liberal organizează un miting în Piața Victoriei, marți, de la ora 19.00, lucru indicat de un mesaj intern care este semnat de către liderul partidului, Ludovic Orban. La manifestație vor participa mai mulți parlamentari liberali, precum și președintele formațiunii. USR cheamă oamenii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, informează Mediafax și News.ro.

PNL/ USRFoto: Wikipedia

Acesta e mesajul care circulă în cercurile interne ale partidului: "Bună seara. Vin cu rugămintea către dumneavoastră de a participa marți, ora 19.00, la protestul organizat in Piața Victoriei. Participarea dumneavoastră este importantă pentru România și pentru PNL. Ne întâlnim toți la sediul PNL din Aleea Modrogan, ora 18.45, pentru a merge împreuna la protest. Ludovic Orban."

Întrebat de Mediafax despre acest subiect, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă a confirmat evenimentul de marți seară.

"Mâine seara, la ora 19, împreună cu parlamentarii și conducerea PNL, însotiți de simpatizanții partidului vom ieși în Piața Victoriei", a afirmat purtătorul de cuvânt, Ionel Dancă, pentru Mediafax.

Președintele PNL Ludovic Orban a transmis, luni, un mesaj simpatizanților formațiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moțiunii de cenzură, atât în țară cât și în București.

"Am luat decizia de a solicita membrilor, simpatizanților PNL, să fie prezenți la toate manifestațiile de susținere a moțiunii de cenzură, atât în București miercuri, în ziua moțiunii, cât și în toate celelalte orașe în care se vor organiza mitinguri și le-am solicitat să fie prezenți pentru a fi alături de cetățenii români care vor ca România să revină pe drumul drept", a declarat Ludovic Orban, președinte al PNL, la finalul ședinței de luni a Biroului Executiv al partidului, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Moțiunea de cenzură a PNL împotriva Cabinetului Dăncilă a fost citită în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, luni, și va fi votată miercuri în Parlament.

USR cheamă oamenii prin SMS-uri să îşi ia miercuri liber de la serviciu, iar la ora 12.00 să vină la Palatul Parlamentului, atunci când va fi votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Surse din partid au declarat pentru News.ro că SMS-urile au fost trimise către membri, simpatizanţi şi cei care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR. La ora transmiterii acestei ştiri, câteva zeci de mii de persoane din ţară şi Diapora au primit astfel de mesaje.

“Este un SMS trimis membilor USR, simpatizanţilor şi persoanelor care s-au înscris în baza de date pentru a primi informaţii de la USR”, au precizat surse din partid pentru News.ro.

Potrivit SMS-ului, semnat de preşedintele USR, Dan Barna, oamenii sunt îndemnaţi să îşi ia o zi liberă miercuri pentru le a spune “penalilor să plece”.

“Ia-ţi o zi liberă pentru România! Vino la Parlament miercuri de la 12. Hai în stradă. Spune penalilor să plece! Dan Barna, USR”, se arată SMS-ul primit de cetăţeni pe telefoanele mobile.

Aceleaşi surse din partid au declarat că, până la ora transmiterii acestei ştiri, au fost trimise câteva zeci de mii de mesaje atât în ţară, cât şi în Diaspora.

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat luni că în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor s-a discutat sancţionarea formaţiunii în sensul că nu vor mai avea voie să invite oameni în Parlament, după ce săptămâna trecută câţiva cetăţeni au protestat pe holul plenului Parlamentului. Năsui afirmă că deputatul PSD Florin Iordache a decis să amâne o decizie concretă până la următoarea şedinţă, programată marţi.

Tot luni, parlamentarii USR au intrat în grevă japoneză şi anunţă că vor purta banderole albe cu mesajul #FărăPenali până la momentul votului moţiunii de cenzură şi solicită demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.