”Două sticle au fost incendiate duminică şi puse chiar la uşa de intrare în sediul PSD Satu Mare, acestea explodând imediat”, afirmă filiala Satu Mare a social-democraților într-o postare pe Facebook, însoțită de două fotografii.

Sediul PSD Satu Mare, afectat de sticle incendiareFoto: PSD

UPDATE 15.19 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a deschis un dosar penal pentru distrugere în cazul sticlelor incendiare care au explodat în faţa sediului PSD, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cadina Ţinca. "A fost un apel făcut la 112 de către o persoană. Există dosar penal pentru distrugere în lucru. Colegii mei fac cercetări pentru a descoperi autorul sau autorii", a declarat Ţinca.

Potrivit formațiunii politice, nu au fost înregistrate victime, iar în sediul PSD nu se afla nimeni în acel moment.

”Un trecător a observat sticlele incendiate și a sunat să ne informeze despre situație. PSD Satu Mare va depune plângere la Poliție. Autorii vor putea fi identificați cu uşurință de polițiști, întrucât în zonă sunt instalate mai multe camere de supraveghere.

Considerăm că protestul, critica, libertatea de exprimare sunt sănătoase şi garantate de Constituție, dar Violențele şi actele extremiste NU!”, se mai scrie pe pagina de Facebook a Satu Mare.

PSD Mureș a anunțat vineripe Facebook că sediul partidului a fost vandalizat în noaptea de 21 spre 22 iunie, când persoane necunoscute au aruncat cu borcane cu gem în panoul luminos amplasat. deasupra intrării.