”PSD a trecut linia roșie” și ne putem aștepta la ”represalii fizice împotriva personalităților oponente și a protestatarilor”, afirmă scriitorul Mircea Cărtărescu, un obișnuit al protestelor anti-putere din Piața Victoriei.

Mircea CartarescuFoto: https://www.irodalomejszakaja.hu/mirceacartarescu

Postarea lui Cărtărescu de pe Facebook:

”Pe 22 iunie PSD a trecut de linia roșie. El a-ncetat să mai fie un partid normal care duce o politică normală, devenind un posibil grup de asalt în slujba unui potențial dictator. E extrem de îngrijorător limbajul folosit de Liviu Dragnea și de cei din jurul său, pentru că sugerează o politică de forță care vizează oamenii.

De-acum ne putem aștepta la represalii fizice împotriva personalităților oponente și a protestatarilor, ca și la o guvernare discreționară, prin dictat. Evenimentele evoluează rapid spre o cale fără întoarcere și consecințele pentru România ar putea fi tragice în sensul cel mai concret al cuvântului.

Sper într-un miracol de ultimă clipă care să evite inimaginabilul. Nicicând primele cuvinte ale imnului nostru n-au fost mai urgente: 'Deșteaptă-te, române!'"