Derek J. Hogan va fi noul ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe, informeazădeschide.md.

TrumpFoto: Captura YouTube

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care o deține din 2017.

Potrivit site-ului Casei Albe, noul amabsador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Diplomatul care ar urma să ajungă la Chișinău este posesorul mai multor premii meritorii de onoare oferite de Departamentul de Stat și vorbește limba rusă și spaniolă. Derek J. Hogan îl va înlocui pe James D. Pettit.