Fostul premier Dacian Cioloș anunță că va participa la protestele anunțate pentru diminică seara, comentând că România lui Liviu Dragnea este o Românie iliberală care pare a fi condusă în stil mafiot, iar declanșarea alegerilor anticipate este singura modalitate de relegitimare a clasei politice.

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

”Avem partidele lui Dragnea, televiziunile lui Dragnea și guvernul lui Dragnea. Riscăm să devenim țara lui Dragnea. România legilor lui Iordache, a justiției lui Nicolicea și Șerban Nicolae și a guvernului doamnei Dăncilă este o Românie iliberală care în ultima vreme pare să fie condusă în stil mafiot”, a scris Cioloș pe Facebook.

El mai spune că va participa la proteste pentru că trebuie blocată orice modificare legislativă care aduce atingere statului de drept.

”Trebuie să împiedicăm adoptarea oricărei legislații noi care afectează statul de drept și ordinea constituțională. Să convingem parlamentul că este acolo pentru România și nu pentru Dragnea. Guvernul Dăncilă trebuie să plece. Nu numai pentru că este incompetent și o rușine pentru profesioniștii români, ci pentru că este construit pentru interesele unui om dovedit infractor și nu pentru România. Alegerile anticipate sunt singura modalitate de a relegitima clasa politică”, a mai spus liderul Mișcării România Împreună.