Filosoful Mihai Șora le-a dat întâlnire protestatarilor duminică seara în Piața Victoriei, transmițând un mesaj pe Facebook în care spune că se anunță o vară fierbinte, dar istoria a arătat că din această ”încleștare” iese învingătoare lumina de la capătul tunelului, în cazul în care PSD nu fură și tunelul.

Mihai SoraFoto: Luiza Palanciuc-Sora / Facebook

El li s-a adresat protestatarilor cu formula ”dragi, șobo”, aluzie la afirmațiile liderului PSD, Liviu Dragnea, care i-a numit ”șobolani” pe cei care ies în stradă împotriva modificării legilor justiției.

”Dragi șobo, ne vedem la Girafă: în această seară și în toate serile în care va fi nevoie. Se anunță o vară încărcată și fierbinte (dacă nu ne-am topit la minus 15 grade, nu vom îngheța la plus 30). În clipa de față, și noi, și ei stăm sub presiunea aceleiași coordonate: Timpul. Iar, din această încleștare, cum bine ne-a învățat istoria, învingătoare ies, mereu, inteligența, cinstea, lumina. Da, da: lumina de la capătul tunelului (până nu ne vor fura și tunelul)”, a scris Șora, pe rețeaua de socializare.

Filosoful mai spune că protestele contează enorm, în condițiile în care ”supapele de siguranță” nu sunt prea multe.

Un nou protest s-a desfășurat sâmbătă în Piața Victoriei, unde s-au adunat în jur de2.000 de persoane care au manifestat împotriva coaliției PSD-ALDE și a unei noi "OUG 13" privind codurile penale.Oamenii au strigat ”Demisia!” și ”Anticipate!”

Peste3.000 de clujeni au ieșit sâmbătă în stradăpentru a treia zi consecutiv de la condamnarea lui Liviu Dragnea. Protestatarii au cerut demisia guvernului și a lui Liviu Dragnea, dar și blocarea unei OUG privind codurile penale. În jur de 1.000 de persoane au mărșăluit și pe străzile din Sibiu, ajungând în fața casei președintelui unde au strigat ”Iohannis nu ceda! Sibiul e de partea ta!”.