Jandarmeria răspunde criticilor din mediul virtual referitoare la modul în care a acționat la ultimele proteste și spune că se delimitează de orice acuzație care incită la violență, adăugând că instituția este echidistantă politic.

Proteste in Piata VictorieiFoto: Hotnews

”În mediul virtual sunt lansate cu multă lejeritate mesaje sau afirmaţii care incită explicit la violenţă, la ură şi la intoleranţă faţă de noi toţi, tot români de altfel. Suntem asaltaţi cu tot felul de ameninţări, deloc voalate, de atacuri viscerale împotriva unor oameni, care fac parte dintr-o instituţie a statului român şi a căror menire este de a asigura protecţia şi siguranţa tuturor!”, a transmis Jandarmeria Română”, a transmis Jandarmeria pe pagina oficială de Facebook.

Jandarmeria mai susține că și-a făcut datoria la fiecare manifestație publică și că este echidistantă politic, respingând tentativele de a exploata ”un potențial emoțional care să crească semnificativ riscul radicalizării împotriva forțelor de ordine, cu intenția de a exista o ripostă”.

”Este deja un truism că libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Şi tot un adevăr, confirmat de sutele de mitinguri şi adunări publice la care jandarmeria a asigurat măsuri de ordine publică, este acela că, de fiecare dată prin măsurile luate, am asigurat protecţia tuturor persoanelor care şi-au exprimat opiniile în mod paşnic şi fără să recurgă la violenţă. (...) Şi nu în ultimul rând, vă reamintim că Jandarmeria Română este o instituţie echidistantă politic, care asigură în condiţiile strict prevăzute de lege, climatul de ordine şi siguranţă publică”, se mai arată în mesaj.