​​Două tornade au avut loc vineri seară în apropierea comunei Cuca, din judeţul Galaţi, fiind filmate de o persoană care a postat imaginile pe Facebook, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

În judeţul Galaţi, în urma unei ploi torenţiale traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN25, iar în comuna Slobozia Conachi sunt gospodării şi străzi inundate.

Un internaut a postat pe Facebook imagini video de pe un câmp din apropierea comunei Cuca, unde s-au produs două tornade. "În apropriere de comuna Cuca. Galaţi. Aşa ceva nu am văzut decât în filme...", a scris bărbatul pe Facebook.

Vineri seară, judeţul Galaţi s-a aflat sub cod portocaliu de ploi torenţiale şi furtuni. La această oră, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe DN 25, în zona localităţii gălăţene Vameş, după ce şoseaua a fost inundată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă, a declarat că traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe o porţiune de circa 50 de metri pe DN 25, în zona localităţii gălăţene Vameş, unde apa măsoară pe carosabil circa 25 de centimetri, în urma unei ploi torenţiale. Chiriţă a precizat că staţia de desecare din zonă va fi pornită pentru evacuarea apei.

Primarul comunei Slobozia Conachi, Emil Dragomir, a postat pe Facebook imagini video din localitate în care se văd gospodarii şi străzi inundate.