Militarii Unității americane de luptă IRONHORSE vin în această perioadă în România și Bulgaria cu peste 500 de vehicule pe roţi şi cu şenile şi alte echipamente, în sprijinul operaţiunii Atlantic Resolve, pentru o rotaţie de nouă luni.

Convoiul Cavaleriei de blindate americane in drum spre CincuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Batalionul 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie ajung în această perioadă la Baza Aeriană „Mihail Kogălniceanu” din România şi la Novo Selo, în Bulgaria.

”În următoarele săptămâni, este posibil ca locuitorii din aceste zone să observe o creştere a numărului de convoaie care transportă vehicule de mare tonaj, precum tancuri Abrams şi vehicule de luptă Bradley, pe şoselele şi autostrăzile din ţările lor.

Rotaţia brigăzii „IRONHORSE” va începe în România, unde ea îşi va aduna tot echipamentul şi personalul militar, apoi o parte din forţe se vor muta în Bulgaria.

Această dislocare a forţelor „IRONHORSE” este parte a prezenţei continue şi o dovadă a angajamentului nostru faţă de Aliaţi şi naţiunile partenere în eforturile de descurajare a agresiunii în Europa de Est”, arată un comunicat de presă al Unitatății de Luptă a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie.

Maiorul Lloyd Bedford, consilier de presă, subliniază că ” în perioada dislocării rotaţionale în aceste locuri, brigada „IRONHORSE” va continua să facă eforturi de creştere a interoperabilităţii prin antrenamente continue cu Aliaţii noştri şi cu naţiunile partenere”.