Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a amenințat că va retrage protecția oferită de poliție unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori din țară, Roberto Saviano, amenințat de organizațiile de crimă organizată după ce, în 2006, a publicat Gomorrah, o carte de succes despre mafie, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Saviano apare des în presa italiană și este unul dintre cei mai mari critici ai lui Salvini. El este unul dintre jurnaliștii si scriitorii care beneficiază de protecție permanentă în Italia din cauza amenințărilor făcute de mafie.

Într-un interviu la Rai Tre difuzat joi dimineață, Salvini a sugerat că este timpul să fie reanalizată protecția oferită de poliție lui Saviano pa parte a evaluării felului”cum italienii își cheltuie banii”.

El a argumentat că Saviano petrece mult timp în străinătate și că trebuie văzut cât de serioase sunt amenințările la adresa lui.

”Roberto Saviano este ultima mea problemă. Îi trimit un sărut dacă se uită acum. El este o persoană care provoacă atât de multă tandrețe și afecțiune, dar este corect să evaluăm cum își cheltuie banii italienii”, a spus Salvini.

Cartea lui Saviano a inspirat producerea unui film cu același titlu, Gomorrah (2008), urmată și de un serial TV centrat tot pe activitatea mafiei italiene, serial din care au fost difuzate trei sezoane, încă unul urmând să fie difuzat anul viitor.