Comunitatea Facebook „Corupția Ucide” anunță un nou protest, joi seara, în Piața Victoriei, după ce peste 4.000 de bucureșteni au ieșit în urmă cu o zi pentru a protesta împotriva modificărilor la Codul de Procedură penală și împotriva Guvernului.

Ciocniri cu jandarmii la protestul anti PSD din Piata Victoriei (20 iunie 2018)Foto: Agerpres

Protestele de miercuri seara au fost marcate de o serie de incidente și intervenții în forță ale jandarmilor, manifestanții acuzând folosirea de sprayuri cu piper.

Tot aseară, un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă. „Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi in timp ce filma si aruncat in duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu știm câți au fost ridicați. Nu știm unde i-au dus”, se arată în postarea de pe Facebook a Passport Production.

Protestul de joi seara este anunțat începând cu ora 19,00. Iată mai jos postarea comunității Corupția Ucide:

„Noi NU plecăm. VOI plecați!

Azi ne vedem din nou, uniți împotriva abuzurilor unei puteri care nu mai ține cont de cetățeni, de reguli democratice, de vitor, de dreptul de a protesta fără să fii încarcerat și bruscat de instituții subordonate care devin represive. De nimic în afara disperării de a apăra propriile interese!

Avertizăm că ordinul ilegal executat nu scapă de răspundere legală pe nimeni (pentru Jandarmeria Română care are ca atribuție principală protejarea tuturor cetățenilor, nu doar a celor care o transformă în marionetă).

Când legea devine instrumentul lor de a acapara o țară, rezistența devine datorie. Și nu doar că rezistăm, acum trebuie să plece”.