​Cristina Tarcea a sesizat Parchetul General în legătură protocolul Înalta Curte - Parchetul General - SRI

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 21 iunie 2018, 12:17 Actualitate | Esenţial


Cristina Tarcea
Foto: Agerpres
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a trimis o sesizare Parchetului General, pentru a se verifica dacă au fost săvârşite infracţiuni de fals la încheierea protocolului de cooperare ÎCCJ-PG-SRI, cu referire la semnătura lui Nicolae Popa, fostul preşedinte al Instanţei supreme, anunță Agerpres.

Cristina Tarcea declară în sesizare că, la data de 14 iunie 2018, a fost finalizată procedura de declasificare a protocolului de cooperare între Serviciul Român de Informaţii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale.

"După publicarea formei declasificate a documentului, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de la acea dată a susţinut public că, deşi semnătura de pe înscris este a dumnealui, nu a semnat un astfel de înscris şi nici nu a negociat protocolul în discuţie. La data de 19 iunie 2018 am avut o întâlnire la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu Nicolae Popa, fostul preşedinte al Instanţei supreme. În cadrul discuţiilor purtate, domnul profesor mi-a relatat că semnătura de pe document îi aparţine, nu o contestă, dar că nu l-a semnat, pentru că, începând cu data de 1 septembrie 2009 nu şi-a mai exercitat prerogativele de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De asemenea, mi-a relatat că nu cunoaşte condiţiile în care a fost discutat sau negociat protocolul şi că nici nu a desemnat o persoană anume din cadrul Instanţei supreme pentru a purta astfel de discuţii sau negocieri. Având în vedere faptul că împrejurările relatate conduc spre ideea că protocolul de cooperare s-ar fi încheiat în condiţiile săvârşirii unor infracţiuni de fals, în temeiul dispoziţiilor art. 291 din Codul de procedură penală, vă transmit prezenta sesizare urmând ca, în urma verificărilor pe care le veţi efectua, să stabiliţi dacă există indicii că în cauză au fost săvârşite infracţiuni şi să apreciaţi dacă sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a vă sesiza din oficiu, conform art.292 din Codul de procedură penală", se arată în sesizare.

Cristina Tarcea menţionează faptul că în arhivele Instanţei supreme nu au fost identificate documente care să clarifice aspectele legate de circumstanţele încheierii protocolului şi nici alte documente care să ateste tipul de acţiuni ce s-ar fi desfăşurat înainte şi după încheierea protocolului.

Tarcea mai arată că, în urma verificărilor efectuate la Biroul de Resurse Umane al Înaltei Curţi, a constatat că, prin ordinul nr. 172 din 16 septembrie 2009 al preşedintelui ÎCCJ, au încetat raporturile de muncă ale fostului preşedinte Nicolae Popa începând cu data de 14 septembrie 2009, acesta încasând drepturile băneşti cuvenite pentru o perioadă de 9 zile lucrătoare din luna septembrie 2009.

Totodată, a mai constatat că, în perioada 1 septembrie - 14 septembrie 2009, au fost emise mai multe ordine semnate de Nicolae Popa.

2604 vizualizari

 • +2 (12 voturi)    
  Alzheimer (Joi, 21 iunie 2018, 12:24)

  gabone [utilizator]

  atata agitatie si de vina posibil sa fie nenea Alzheimer
 • +2 (6 voturi)    
  opinie nepopulara probabil. (Joi, 21 iunie 2018, 12:41)

  g01an [utilizator]

  doamna aceasta a avut luari de pozitii extrem de dubioase, nu stiu exact ce agenda are, ce urmareste, dar mi se pare penibila si nepotrivita pozitia ei in conditiile in care colegii sai sunt tocati mediatic. este tot ce zic despre ea.

  pe de alta parte, trimiterea in instanta a tuturor documentelor si faptelor care ridica suspiciuni mi se pare singura solutie echitabila. in loc sa lasam situatiile acestea sa explodeze mediatic, ar trebui urgent, la fiecare suspiciune reclamata, sa fie sesizata institutiile abilitate sa investigheze si sa se pronunte....
 • +5 (15 voturi)    
  Cred ca (Joi, 21 iunie 2018, 12:43)

  vioridix [utilizator]

  Cred ca mosul a uitat pur si simplu ca a semnat si acum fiind clientul antenelor se da lovit.
 • +1 (11 voturi)    
  Mosu' a semnat ca primaru (Joi, 21 iunie 2018, 12:43)

  Cataleya [utilizator]

  N-avea nimeni interes sa-i falsifice semnatura pe un document care oricum ramane arhivat pt zeci de ani si poate fi oricand verificat de grafologi.
  Mosu avea 70 de ani, era in prag de pensionare, a semnat in 2 saptamani sute de documente la foc automat ca sa isi incheie socotelile.
  Acum s-a trezit, la 80 de ani, ca el n-a semnat, el nu stie, el nu-si mai aduce aminte.

  De rasul curcilor.
 • +2 (4 voturi)    
  cel mai probabil (Joi, 21 iunie 2018, 12:51)

  lp [utilizator]

  domnul in cauza chiar a semnat documentul, si poate la momentul respectiv nu i-a dat nicio importanta. Acum se trezeste ca probabil ar fi trebuit sa citeasca mai cu atentie. Desigur, exagereaza speriat, pt ca actul in sine nu pare a contine nimic dubios
 • +1 (1 vot)    
  Iti pune mintea frana, nu alta! (Joi, 21 iunie 2018, 14:36)

  Inapasevedeinvers [utilizator]

  E semnatura lui dar nu a semnat el. Dar semnatura nu e falsa. E mai tare ca dedublarea lui ponta.
  N-a semnat in calitate de sef finca tocmai se pensionase; dar daca tot i s-a adus la semnat si mai avea doua saptamani de drept de semnatura, hai sa semneze dar fara sa insemne ca a semnat.
  Doar s-a iscalit sub numele lui.
  Doamne fereste! Pe mana cui ne incredintam dreptatea!.
  • +1 (1 vot)    
   Si (Joi, 21 iunie 2018, 14:55)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui Inapasevedeinvers

   daca n-a mai trecut p-acolo,inseamna ca a ciupit nelegal salariu pe 9 zile .


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version