Un ofițer ISU a fost rănit ușor de explozia unui dispozitiv artizanal care era într-o cutie de mici dimensiuni de lângă mașina sa, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență. Acesta ieșise din tură, iar mașina sa era parcată în apropiere, potrivit lui Arafat. Ofițerul ISU a găsit o cutie lângă mașină și, când a ridicat-o, aceasta a explodat.

Sigla ISU ClujFoto: ISU Cluj

UPDATE 10.29Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză. "Referitor la cazul de la Cluj, unde un posibil dispozitv explozibil improvizat a rănit un cadru ISU, SRI a fost solicitat pentru a oferi expertiză post eveniment", a informat SRI. Potrivit sursei citate, cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. (Agerpres)

UPDATE 10.03 Ion Moldovan, șeful ISU Cluj: Subofițerul este într-o stare stabilă, este speriat foarte tare. Facem cercetări și vom vedea concluziile cercetărilor. Era singur, ieșea din tura de serviciu, să meargă acasă. Din ce știu eu era o cutie ca de bijuterii. Nu s-au înregistrat pagube nici la mașină nici la gardul unității.

El a fost rănit, dar este în afara oricărui pericol și primește îngrijiri, potrivit lui Raed Arafat.

Poliția și Serviciul Român de Informații fac o anchetă în acest caz, a adăugat secretarul de stat.