Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a născut joi primul ei copil, o fată, anunțul fiind făcut pe pagina personală de Instagram. Ardern, 37 de ani, a devenit anul trecut cel mai tânăr premier din istoria Noii Zeelande iar acum devine prima femeie din istoria țării care a născut în timp ce îndeplinea funcția de premier, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vicepremierul Winston Peters a preluat temporar postul ei și va fi prim-ministru în următoarele șase săptămâni, cât timp Ardern este în concediu de maternitate.

Ea a născut în Auckland Hospital, cel mai mare spital public din țară, avându-l alături pe partenerul ei, prezentatorul TV Clarke Gayford.

Ardern este una dintre puținele femei care au avut un copil în timp ce conduceau o țară. Un alt caz mai cunoscut este al lui Benazir Bhutto, care a născut în 1990, când era premier al Pakistanului.

Ardern este un premier popular, ea având susținerea unei mari părți a cetățenilor. Noua Zeelandă are de mult o reputație de țară progresistă, fiind prima țără din lume care a dat femeilor dreptul să voteze, în 1893. Ardern este a trei femeie premier din istoria țării.