Întreaga Algerie a trecut în offline miercuri la începutul examenul de bacalaureat, aceasta fiind doar prima dintr-o serie de opriri ale internetului, totul cu scopul de a-i împiedica pe elevi să trișeze, scrieGuardian.

Offline pentru bacalaureatFoto: pixabay.com

Conexiunile fixe și mobile au fost oprite în toată țara pentru două ore. Chiar și așa, dispozitivele cu acces la internet, precum telefoanele și tabletele, au fost interzise în cele peste 2.000 de centre de examen din Algeria și la intrarea în acestea au fost instalate detectoare de metale.

Mai mult, dispozitive de bruiaj și camere de supraveghere au fost instalate în locurile unde subiectele de examen erau multiplicate.

Până luni mai sunt programate mai multe opriri ale internetului pentru a-i împiedica pe cei peste 700.000 de elevi să trișeze.

Măsurile au fost luate după ce sezonul de examene din 2016 a fost afectat pe scară largă, subiectele apărând pe rețelele sociale înainte de începutul probelor. Anul trecut, autoritățile au cerut operatorilor telecom să închidă accesul la rețelele sociale, dar decizia nu a rezolvat problema de tot.