Opt percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti, Ilfov, Prahova, Braşov şi Giurgiu într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în domeniul construcţiilor, potrivit News.ro. Suma supusă procesului de spălare a banilor a fost estimată la 8 milioane de lei.

Evaziune fiscala de milioane de leiFoto: Hotnews

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare opt mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Braşov şi Giurgiu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor", anunţă Poliţia Capitalei.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că administratorul a două societăţi comerciale cu sediul social în Bucureşti, în perioada 2008 – 2014, a înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

"21 de persoane vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Capitalei', precizează poliţiştii.

Suma supusă procesului de spălare a banilor a fost estimată la 8 milioane de lei.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova şi Braşov.