Jurnalistul german Paul Arne Wagner, ridicat miercuri seară de jandarmi, la protestul din Piața Victoriei, susține că jandarmii au încercat să-l intimideze și să-l determine să semneze o declarație pe care nu o citise.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În secția de poliție am văzut astăzi o harababură. În miezul nopții aproape, jandarmi intrau și ieșeau din camere, alergau, oameni erau aduși, inclusiv oameni bătrâni, cu care "organele" nu știau ce să facă. În acest timp, însuși jandarmul care m-a ridicat, cu niște ochi tulburi și o atitudine extrem de violentă, de brută, a stat doar lângă mine în secția de poliție, deși am spus că este acolo ca să mă intimideze și aș prefera să iasă. Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum că i-aș fi agresat și tot așa. Apoi ceva ciudat s-a întâmplat, și au încercat să ma facă să semnez un avertisment "ca să nu primesc amenda". Și să plec. Dar eu nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc, așa că nu am putut semna!”, a scris el pe Facebook.

Wagner povestește momentul în care a fost ridicat de jandarmi.

„Am fost ridicat brusc din mulțime în timp ce documentam protestul din Piața Victoriei, de pe trecerea de pietoni. Semaforul a fost verde. Mă uit acum la filmări și fotografii și incerc și eu să înțeleg ce s-a întâmplat de fapt acolo”, a spus el.

„Eu sunt bine, mulțumesc pentru mesaje, am doar o vânătaie la genunchi. Dar gândurile mele merg la toți oamenii care au fost astăzi loviți de brațul armat al statului, și ridicați, și abuzați, așa cum văd acum în filmările colegilor de la Passport Productions, pe care le publicăm mâine. Pentru acești oameni loviți și învinețiți nimeni nu a sunat la Ambasada Germaniei, la Ministerul de Externe German sau alte instituții care au fost imediat avertizate de ceea ce mi se întâmpla mie - eu, jurnalist german”, a mai scris jurnalistul pe Facebook, comentând că „cel puțin o parte din Jandarmeria Română a devenit o instituție scăpată de sub control, o forță opresivă care face abuzuri sistematice - deci organizate”. ​​

Jurnalistul german Paul Arne Wagner care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în județul Teleorman, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea”, a fost ridicat de jandarmi, miercuri seară în timpul protestului din Piața Victoriei. „Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi în timp ce filma și aruncat în duba jandarmeriei împreună cu alți protestatari. Nu stim câți au fost ridicați. Nu stim unde i-au dus”, se arată în postarea de pe Facebook a Passport Production.