Nicolae Popa, fost preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, a ridicat marţi de la Instanţa supremă o copie a protocolului de cooperare încheiat în anul 2009 între ÎCCJ, Parchetul General şi SRI, document unde apare şi semnătura lui, scrie Agerpres.

Nicolae PopaFoto: Agerpres

Nicolae Popa s-a prezentat marţi la Instanţa supremă, unde a discutat cu şefa actuală a instanţei, Cristina Tarcea. El a ridicat atât protocolul ÎCCJ - Parchetul General - SRI, dar şi documente privind pensionarea sa.

La ieşirea din sediul instanţei, Nicolae Popa a declarat că nu înţelege cum a apărut semnătura sa pe acel protocol, deoarece el nu a semnat aşa ceva.

"Este o nenorocire acolo", a spus Nicolae Popa, referindu-se la conţinutul protocolului.

El a evitat să răspundă la întrebarea dacă va solicita o expertiză grafoscopică în legătură cu semnătura lui, susţinând că doreşte să studieze mai întâi documentul şi apoi va lua o decizie.

Luni, Serviciul Român de Informaţii a publicat protocolul de cooperare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe document apar semnăturile fostului director al SRI George Maior, fostului procuror general Laura Codruţa Kovesi şi a fostului preşedinte al Instanţei supreme, Nicolae Popa.

Nicolae Popa susţine că el nu a semnat acel document şi că nu ştia despre existenţa lui.

În plus, Nicolae Popa a declarat că protocolul a fost semnat pe data de 2 septembrie 2009, însă el s-a pensionat începând cu 1 septembrie 2009.