Președintele Klaus Iohannis amână cu cel puțin o săptămână o decizie privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia CCR în acest sens. „Și această săptămână este dedicată cititului”, a declarat șeful statului.

Laura Codruta KovesiFoto: Captura Privesc.eu

Întrebat dacă o va revoca săptănâna viitoare pe Kovesi, președintele a răspuns că despre acest lucru va discuta la vremea respectivă.

Liderii PSD l-au criticat pe Iohannis pentru amânarea semnării decretului de revocare a lui Kovesi, Liviu Dragnea invocând posibilitatea suspendării președintelui, dacă refuză să aplice decizia CCR în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Iohannis: Asta cu suspendarea văd că devine un fel de obsesie publică. Repet că nu mă preocupă această chestiune

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a calificat drept "cel mai periculos precedent pentru statul de drept ceea ce preşedintele Iohannis face astăzi", adăugând că este prima dată când un demnitar de rang înalt pune în discuţie respectarea şi aplicarea legii fundamentale şi respectarea şi aplicarea unei decizii a Curţii Constituţionale.