Comisia Europeană a avertizat astăzi că va lua măsuri împotriva Italiei dacă nu respectă drepturile omului, după ce ministrul de Interne, Matteo Salvini, a anunţat recensământ în comunităţile de romi, informează cotidianul La Stampa, citat de Mediafax.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

"Comisia Europeană va exercita toate competenţele în conformitate cu reglementările de care dispune. Există reglementări în domeniile economic şi financiar, dar şi în materie de drepturile omului. Sunt reguli comune şi trebuie respectate de toţi", a afirmat marţi Pierre Moscovici, comisarul Uniunii Europene pentru Afaceri financiare, Taxe şi Vămi.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a declanșat un val de indignare anunțând că vrea să organizeze un recensământ în comunitățile de romi care ar avea drept consecință deportarea celor care nu au cetățenie italiană, scrie BBCNews.

După ce a fost criticat, ministrul a susținut că un astfel de demers nu ar avea ca scop decât protejarea copiilor din comunitățile de romi.

De când partidul Liga Nordului, din care face parte Salvini, împreună cu mișcarea extremistă Cinci Stele au preluat guvernarea, imigrația a fost una dintre principalele preocupări.

Săptămâna trecută, autoritățile italiene au refuzat permisiunea navei Aquarius să acosteze în porturile țării, la bord aflându-se 629 de imigranți.