Procurorul DNA Jean Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari, cauză în care fostul premier a fost apoi achitat, a renunţat la cererea de transfer din DNA, Secţia pentru procurori a CSM luând act marţi de această decizie, anunță Mediafax.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunţarea la cererea de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie - nivel central, formulată de domnul procuror UNCHEŞELU JEAN - NICOLAE. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul procuror UNCHEŞELU JEAN-NICOLAE de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova", se arată în decizia de marți a Secției pentru procurori a CSM.

Jean Uncheşelu este procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni-Rovinari.

În prima sentinţă în dosar, în data de 10 mai 2018, instaţa a dat achitări pe linie pentru Victor Ponta şi fostul ministru Dan Şova.

În cazul fostului premier Victor Ponta, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru Dan Şova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

La scurt timp, Victor Ponta a anunţat că vrea să îl dea în judecată pe Uncheşelu.

Secția pentru procurori a admis eliberarea din funcție a doi procurori DNA

Secția pentru procurori a CSM a mai hotărât, marți, eliberarea din funcție a doi procurori din cadrul DNA structura centrală, respectiv biroul teritorial Baia Mare, aceștia solicitând să fie mutați în alte servicii teritoriale.

"Secţia pentru procurori (...) a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare, începând cu data de 01.09.2018 şi revenirea domnului procuror ULICI IOAN la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş (unitate de parchet de la care provine), începând cu data de 01.09.2018", se arată în decizia de marți a Secției pentru procurori.

De asemenea, tot marți s-a hotărât, în cadrul ședinței procurorilor CSM, încetarea activității la DNA a procurorului Ciprian Vasile Dominte, începând cu 1 iulie 2018, și continuarea activității acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Covasna, începând cu aceeaşi dată.