Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, anunță că a discutat luni cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre lupta anticorupţie.

Paul Brummell, ambasadorul Marii BritaniiFoto: Ambasada Marii Britanii

"M-am întâlnit cu doamna procuror șef DNA pentru a discuta despre importanţa luptei anticorupţie", a scris Brummell pe Twitter.

News.ro punctează că întâlnirea are loc în contextul în care Curtea Constituţională a decis că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să emită decretul de revocare a şefei DNA, conform solicitării ministrului Justiţiei. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial, însă nu există un termen în care şeful statului trebuie să se conformeze acestei decizii.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineaţă, legat de decizia pe care Klaus Iohannis ar urma să o ia privind revocarea din funcţie a şefei DNA, că a înţeles că preşedintele va citi motivarea Curţii Constituţionale "până va înţelege". El a reiterat că decizia CCR produce efecte juridice de la momentul publicării în Monitorul Oficial şi şi-a exprimat "aceeaşi convingere" că şeful statului "îşi va îndeplini obligaţiile".