Fostul şef de cabinet al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, fostul comisar şef Cosmin Ionel Bratu, a fost condamnat de Judecătoria Chişineu Criş pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, transmite Agerpres.

Hotărârea instanţei de judecată nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Potrivit soluţiei instanţei de judecată, aceasta a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat la data de 29.03.2018 în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu- Criş, între Parchetul de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş şi inculpatul Cosmin Ionel Bratu şi îl condamnă pe inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată în formă continuată la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni.

Totodată, ca pedeapsă complementară, Judecătoria Chişineu Criş a decis să interzică inculpatului, pe o durată de 3 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Instanţa a mai dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani în ceea ce-l priveşte pe fostul poliţist.