Procurorii vor audia 6.000 de persoane în Dosarul Revoluției

de G.S.     HotNews.ro
Miercuri, 6 iunie 2018, 11:51 Actualitate | Esenţial


Parchetul General
Foto: Facebook
Procurorii militari vor începe în perioada următoare audierea persoanelor vătămate, părților civile ori a succesorilor acestora în Dosarul Revoluției, anunță Parchetul General, care estimează că numărul total al celor care vor fi audiați este de 6.000.

”În prezent se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor care, în perioada anterior menționată, au fost ucise sau rănite, au suferit vătămări fizice sau psihice ori au fost private de libertate într-un mod grav, pentru identificarea succesorilor acestora, dacă este cazul, precum și a domiciliilor lor actuale”, transmit procurorii.

Toate persoanele vătămate, părțile civile ori succesorii acestora, vor fi citate la sediile parchetelor militare din București, Iași, Cluj și Timișoara sau la inspectoratele județene de poliție din județele în care acestea își au domiciliul, respectiv la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Audierile vor fi făcute de către procurorii militari sau organele poliției judiciare, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorii militari de la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Persoanele care vor fi citate sunt rugate să prezinte, cu ocazia audierii, actele medico-legale care atestă vătămările suferite în contextul evenimentelor din decembrie 1989, documentele care atestă calitatea de succesori ai persoanelor vătămate și părților civile, precum și orice alte documente referitoare la existența unor dosare penale sau civile, având ca obiect vătămările suferite și prejudiciile cauzate în cursul evenimentelor din decembrie 1989.

Având în vedere numărul mare al persoanelor care vor fi chemate pentru audieri, acestea sunt rugate să se prezinte la sediul unităților de parchet sau de poliție indicate în citații, numai la data și ora menționate. 

252 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Ha ha (Miercuri, 6 iunie 2018, 13:15)

    tarabost [utilizator]

    Deci urmatoarea etapa va urma dupa incheierea audierilor, consemnarea si lecturarea lor. In 10 ani vor veni si concluzii si apoi procesul va constinua.
    Iliescu Ion, fericit ca ne-a tras-o neintrerupt, o sa moara in patul de acasa :).


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version